2008-02-01

2009-04-30

Sony Ericsson Mobile Communications AB

Sony Ericsson, ett samriskföretag som ägs till lika delar av Sony Corporation och Telefonaktiebolaget LM Ericsson, grundades i oktober 2001.

Sony Ericssons vision är att bli det ledande märket inom kommunikationsunderhållning. De vill inspirera till mer än att bara kommunicera. De gör det möjligt för alla att skapa och njuta av underhållningsupplevelser.

Byggnation av nytt datacenter

Det fanns ett behov av mer fysisk plats för att expandera och säkerställa utvecklingen av nya, trendiga och avancerade telefoner. Med hög prioritet i kravbilden ingick även betydelsen av ”time to market”.
Konstruktionen skulle vara flexibel, miljövänlig, möjlig att sektionera utan driftstopp och att utföra underhåll utan driftsavbrott.

Thore var huvudprojektledare för detta projekt och en stor utmaning var att få IT att samarbeta med fastighetsägaren och vice versa.
I rollen som huvudprojektledare hade Thore övergripande ansvaret för så väl byggnation som IT-leveransen. Under projekteringstiden samordnade Thore resurser från kommunen, konstruktionssidan, underkonsulter för markarbete, arkitekter och resurser från kraftbolag m m.

Projektbudget 10 M EUR

<-- Tillbaka